Ingenørd: LCA bæredygtighedsspecialist (40376)

Application deadline: 09 January 2022 - Denmark - Location: Lyngby - General

Vil du være en del Danmarks førende team inden for bæredygtighed, ressourceeffektivitet og livscyklusvurdering? Vil du være en del af et tværfagligt team med bæredygtighed som omdrejningspunkt? Så har vi måske jobbet til dig.
 

BLIV DEL AF ET TVÆRFAGLIGT MILJØ
Vi er en landsdækkende afdeling med ca. 70 medarbejdere. Vore medarbejdere er fordelt på COWIs kontorer i Lyngby, Aarhus, Aalborg, Odense og Vejle. Det foretrukne vil være, at kontoret i Lyngby eller i Aarhus bliver din nye arbejdsplads; for den rette medarbejder er vi dog fleksible med hensyn til dette. Afdelingen er en del af COWIs division, Samfund og Forsyning.

Vores team består af specialister inden for livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer (EDP), CO₂-opgørelser, materialevurdering,  ressourceeffektivitet, cirkulær økonomi og bæredygtigt byggeri (DGNB).
 
Som specialist i Livscyklusvurdering (LCA) og bæredygtighed, bevæger du dig i et unikt tværfagligt krydsfelt mellem industri/virksomheder, byggeri, infrastrukturanlæg, energi og affaldshåndtering.
 
Du skal arbejde på tværs af discipliner med en bred vifte af kunder, hvor du den ene dag skal lave LCA på systemer eller produkter og den næste dag understøtte et bæredygtigt infrastrukturprojekt eller rådgive en virksomhed i ressourceeffektivitet og bæredygtighed. Dit værktøj vil i langt de fleste sammenhænge være LCA, og du skal kunne mestre både metode og beregninger og samtidig have overblik over værktøjets muligheder og begrænsninger.  
 
VÆR MED TIL AT SKABE VÆKST
Med udgangspunkt i de globale miljøudfordringer arbejder vi med at omdanne innovation og omstilling til muligheder og god forretning for vore kunder. Vi er en afdeling i vækst og med en god økonomi. Vores strategi sikrer, at vi forsat er fagligt førende med fokus på at skabe merværdi for vores kunder, medarbejdere og forretning. Vores kunder dækker bredt, herunder industri- eller servicevirksomheder, kommuner og regioner, statslige styrelser og developere.
 
BÆREDYGTIGHED ER EN GRUNDVÆRDI FOR DIG
Du er specialist i LCA og har 5-7 års erfaring som projektleder, med viden inden for nogen eller alle følgende punkter:

  • LCA-metoder og -værktøjer (f.eks. GaBi, EASETECH, SimaPro, ecoinvent databasen)
  • Udvikling af miljøvaredeklarationer (EPD) på basis af ISO samt relevante europæiske standarder
  • Kendskab til miljøvurdering af affaldshåndtering
  • Bæredygtigt byggeri, infrastruktur og relevante certificeringssystemer, f.eks. DGNB, LEED, BREEAM, SEQual
  • CO2-opgørelser på basis af relevante standarder (f.eks. Greenhouse Gas Protocol)
  • Bæredygtighed og de globale miljøudfordringer

Herudover forventer vi, at du:

  • Kan formidle resultater i rapportform og via powerpoint præsentationer på dansk og engelsk
  • Rutineret bruger af Excel samt relevante LCA-værktøjer
  • Er resultatorienteret har fokus på høj kvalitet, grundighed og forretning
  • Er god til at etablere eksterne og interne relationer, der understøtter forretningens udvikling og samarbejdet på tværs, og at du kan fungere som sparringspartner for dine kolleger.

Vi ser desuden gerne, at du har konsulenterfaring.
 
COWI SOM ARBEJDSPLADS
Vi tilbyder et spændende job i en afdeling, hvor der er fokus på høj faglighed med stor indflydelse på egne arbejdsforhold.
Som afdeling er vi kendetegnet ved, at der er et godt arbejdsmiljø med en uformel omgangstone og stor faglig stolthed.
Vi har et godt socialt miljø, hvor vi arbejder udviklingsorienteret, og hvor sparring og videndeling er væsentlige elementer.
 
INTERESSERET?
Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Sektionsleder Vibeke Forsting
tlf.: +45 5640 1220.
 
SÅDAN ANSØGER DU
Klik på linket nedenfor, og fortæl os, hvorfor du er den rette person til stillingen. Ansøgningsfristen er den 9. januar 2022. Vi ser frem til at modtage din ansøgning.
 
LIGEBEHANDLING I ANSÆTTELSESFORHOLDET
COWI tilbyder lige ansættelsesmuligheder for alle medarbejdere og ansøgere uanset race, hudfarve, religion, køn, nationalitet, alder eller handicap. Dette omfatter alle betingelser og vilkår, herunder rekruttering, ansættelse, forfremmelse, opsigelse, fyring, orlov, aflønning og kurser/uddannelse.